Türkçe
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Neden Parlatıcı Madde Kullanmıyoruz?

27-09-2021 17:39
Neden Parlatıcı Madde Kullanmıyoruz?

Neden parlatıcı madde kullanmıyoruz?  

 


 

Parlak bonbon çikolatalar, cam gibi, neredeyse sizi yansıtan enfes tablet çikolatalar, rengarenk ışıl ışıl drajeler. Hepsi ürünü temiz ve profesyonel gösteren ayrıntılar. Gıda ürünlerinde, özellikle ihtiyaçtan öte, hayatın keyifli anları için raflarda yerini alan gıda ürünlerinde albeninin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. 

Peki, bu parlaklık çikolataya dair ne anlatıyor bize?
 
Her çikolatadaki parlaklık, sadece teknik çalışma ile gerçekleşmiyor. 
Mesela draje üretiminde, parlaklığın sağlanabilmesi için çeşitli parlatıcı kimyasal maddeler kullanılıyor. Bunlardan biri Shellac. 
Nedir bu shellac? Bu lezzetli ufaklıkların içinde neler olduğuna dair yapılan araştırmalardan biraz bahsetmek isteriz. 
Shellac, lac böceğinin arka uç kısmındaki salgılardan üretiliyor. Shellac sadece çikolatalarda kullanılmıyor, ayrıca mobilya, araba cilası, kalıcı oje parlatıcı katmanı gibi alanlarda da kullanılıyor. 
Bunun dışında piyasada henüz testleri tamamlanmamış, bilimsel sonuçları netleşmemiş başka kaplama maddeleri de bulunuyor. Bu maddelere alternatif olarak, tamamen doğal parlatma yöntemleriyle ilgili araştırmalarımıza, çalışmalarımıza devam ediyoruz. 

Herkes için lezzetli bir şey üretmenin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bu alanda çalışırken, tamamen doğal parlatma yöntemleri, kaplama ajan ve madde araştırma çalışmalarımız devam ediyor. 

Küçücük bir çikolata parçası için nelerin yan yana geldiği, hangi tekniklerin nasıl uygulandığı aslında büyülü ve uçsuz budaksız bir dünya. Beyaz tavşanı takip edip, o paketi açtığınızda aslında o dünyaya da bir adım atıyorsunuz. Aroması, tadı, rengi, varsa kuruyemişi, meyvesi..
 
Lezzet, teknik, üretimdeki butik anlayışımız derken hassas olduğumuz başka konular da var. Mümkün olduğunca hayvanlara ve çevreye duyarlı bir sistemle ve bu konuya önem veren markalarla çalışmak her zaman önceliğimiz.Bu yüzden kimyasal içeriği olan ürünleri kullanmamaya dikkat ediyoruz ve ürünlerimizi hammaddelerin muhteşem renkleri ile mat bırakıyoruz. 
 
Gerçek çikolatanın tadına varmanız, o lezzetli çikolata damağınızda erirken tüm aromasını hissedebilmeniz için elimizden geleni yapıyoruz. Siz afiyetle çikolatanızın tadını çıkarın, biz mutfakta keyifle çalışmaya devam edeceğiz. 


 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.