Türkçe
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Dünya Çikolata Müzeleri

27-01-2023 11:42

DÜNYA ÇİKOLATA MÜZELERİ

 

Müze denilince akla tarih, sanat, kültür ya da arkeoloji gibi konular gelir. Çikolata müzeleri de bu noktada ezberi bozan türden bir müze olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle de çikolata tutkunlarının ilgisini çeken ve cezbeden çikolata müzeleri, Dünya’nın dört bir yerinde yer alıyor. Bu müzelerle buluşmaya ve içinde neler olduğunu öğrenmeye ne dersiniz? Çikolata kokularıyla mest olacağınız ve çikolata tarihini yakından göreceğiniz çikolata müzelerini sizin için araştırdık. İşte Dünya’da en çok ilgi çeken çikolata müzeleri!

 


Çikolata Sırları Müzesi –Fransa, Strasbourg

 


Çikolata Sırları Müzesi, Fransa’nın Strasbourg kentinde yer alan bir çikolata müzesidir. Yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilen bu müze, iç ve dış tasarımıyla dikkat çekmektedir. Çikolatanın yapılış serüvenine götüren bu müzede çikolataya dair ilginç ve hayran olunası içerikler yer alıyor. Çikolata gurmelerinin ilgisini çeken bu müze aynı zamanda içerisinde çikolata ikramı da yapıyor. Çikolatanın tarihi, içeriği ve bilinmeyen özellikleriyle ilgili bilgileri gezerek öğrenmek isterseniz bu çikolata müzesine gitmenizi öneririz. 

 


Köln Çikolata Müzesi – Almanya, Köln 


Alman çikolatalarının Dünya üzerinde ünlü ve lezzetli olduğunu mutlaka duymuşsunuzdur. Dolayısıyla Almanya’dan da bir çikolata müzesini saymamak olmaz. Köln Çikolata Müzesi de bu müzelerden biri olup devasa ve çok eski bir yer olarak karşımıza çıkıyor. 1993’ten beri ziyaretçilerini ağırlayan bu çikolata müzesi Ren Nehri’nin yanında konumlanıyor. Kakao çekirdeklerinin üretiminden çikolata üretimine kadar ilginç bir yolculuğa çıkaran Köln Çikolata Müzesi’nde ilgi çeken bilgiler yer alıyor. Yılda 675 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayan bu müze Köln’de ne kadar popüler bir yer olduğunu da kanıtlıyor. Ayrıca Köln Çikolata Müzesi’nde bulunan ilginç bir ayrıntı da gelenleri büyülüyor. Müzenin içinde yer alan Çikolata Çeşmesi 3 metre uzunluğunda olup tüm ziyaretçileri cezbetmeyi başarıyor. 

 


Hershey’in Çikolata Dünyası –USA, Pensilvanya


Amerika Birleşik Devletleri’ne bağlı olan Pensilvanya’da yer alan Hershey’in Çikolata Dünyası, diğer müzelerden biraz farklı. İçerisinde pek çok çikolata atölyesi bulunuyor. Bu atölyelerde kendi çikolatanızı yapıp tadabilirsiniz. Bu, eminiz ki tüm çikolata gurmelerinin ilgisini çeken bir haber! Hem eğlenceli hem de farklı bir aktivite olduğu için gelen ziyaretçileri sevindiriyor. Müzeye ismini veren Milton Hershey ise Dünya’nın en büyük çikolata üreticilerinden biridir. Çikolataya ve müzeye ismini veren Milton Hershey’e dair ilginç bilgileri bu müzede öğrenebilme fırsatına sahipsiniz. Dolayısıyla hem ilginç hem de eşsiz bir yer olan Hershey’in Çikolata Dünyası, şüphesiz gidilmesi gereken çikolata müzelerinden biri. 

 


Choco-Story Çikolata Müzesi – Belçika, Brugge


Almanya’dan hemen sonra gelen Belçika da enfes çikolatalarıyla ünlü bir ülkedir. Birbirinden lezzetli ve farklı çikolata türlerinin üretildiği 13 çikolata fabrikasıyla ön plana çıkmayı başarıyor. 2100’den fazla da çikolata dükkanı bulunan Belçika’daki çikolata müzesini de saymamak olmaz. Çikolata tutkunlarının da dikkatini çekecek olan bu müze ile çikolatanın yapılış serüvenine yolculuk yapabilirsiniz. Aynı zamanda gezerken istediğiniz çikolataları tatmanız da mümkün. Hem kültürel hem de gastronomi alanlarını birleştiren bu müzede ilginç bir yolculuğa başlayabilirsiniz. 

 


Pelit Çikolata Müzesi – Türkiye, İstanbul 


Yurtdışında kısaca bir çikolata müzesi yolculuğuna çıktığımıza göre Türkiye’ye de uğramadan geçmek olmaz. Pelit Çikolata Müzesi, İstanbul’da yer alan ilginç konseptli bir müzedir. Zira burada her şey çikolatadan yapılmıştır. İkramların da yapıldığı bu müzede lezzetli ve çeşitli çikolatalar bulunmaktadır. Atatürk, Mevlana ve Aşık Veysel gibi Türkiye’yi temsil eden önemli kişilerin heykelleri çikolatadan yapılmıştır. Ülkemizde yer alan bu çikolata müzesi farklı yönleriyle özgünlüğünü ortaya koyuyor. Eğer siz de Türkiye’de bir çikolata müzesini gezmek isterseniz kesinlikle buraya uğramalısınız.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.