Türkçe
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Çikolata Nasıl Muhafaza Edilmeli?

27-03-2023 15:24
Çikolata Nasıl Muhafaza Edilmeli?

Bir çikolata satın aldığınızda, taze bir şekilde çikolataları uzun süre boyunca muhafaza etmeye ihtiyacınız olabilir. Çikolatayı muhafaza ederken dikkat etmeniz gereken birkaç farklı konu var. Biz de bu yöntemler hakkında bazı bilgilendirici önerilerimizi sizler için sunacağız. Çikolatayı en iyi şekilde muhafaza etmenin yöntemleri hakkında bilgi almak için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.


 Serin ve Kuru Bir Ortam Olmalı


Tüm çikolata türlerini mutlaka serin ve kuru bir ortamda saklamak gerekir. Çikolata nemi sevmez, bu yüzden eğer bir buzdolabında saklarsanız,bir süre sonra hem tadında, hem de görselinde bazı değişimler söz konusu olabilir. Dolayısıyla mutfakta kahvelerinizi koyduğunuz bir çekmeceye ya da herhangi bir dolapta  çikolatalarınızı muhafaza edebilirsiniz. 16-24C aralığında bir ortam sağlanması yeterli olacaktır. Yazın bu dereceleri sağlamak daha zor oluyor, bu durumda aşağıdaki detayları gözeterek buz dolabında saklayabilirsiniz.


Kilitli Kutularda veya Cam Kavanozlarda Saklanmalı 


Birbirinden farklı tada ve görünüme sahip olan çikolatalarınızı mutlaka hava almayan bir kilitli kap içerisinde saklayın. Böylece buzdolabınızda maruz kalabilecek nemden ve kokudan uzak tutmuş olursunuz. Çikolata içerisinde bulunduğu ortamın kokusunu mıknatıs gibi çeker. Soğanlı bir yemeğin yanına ambalajı veya koruyucu bir kabı olmadan çikolata koyarsanız, çikolatanızı tüketirken soğan tadı alabilirsiniz. 


Ayrıca cam kavanozlar gıda temasına daha uygun ve sağlıklı oldukları için bir tercih edilme sebebi olabilir. Kapalı bir kavanoz içerisinde sakladığınız çikolatalar, hem nemden hem de kokudan uzak kalmış olur. Böylece zarar görmeden çikolatalarınızı raf ömrü bitene kadar muhafaza edebilirsiniz.

 


Not: Buzdolabında tuttuğunuz çikolatalarınızı tüketmeden önce mutlaka oda sıcaklığında 5-10dk bekletin. Böylece yediğiniz çikolatadan daha fazla keyif alabilirsiniz. 

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.